„Липсата на ЦСКА и Левски вреди на българския баскетбол, заяви Клечков“

БАСКЕТБОЛ Спорт


Не е от полза за българския баскетбол да липсват тимовете на ЦСКА и Левски, заяви новият старши треньор на Берое, Даниел Клечков. Той, който само преди няколко месеца бе помощник на Росен Барчовски в мъжкия отбор на „червените“, коментира в интервю за BGbasket.com текущата ситуация с двата столични клуба, очакванията си за новия сезон в Sesame НБЛ, както и представянето на националния отбор за юноши U18, в чиито щаб бе през лятото.

По отношение на предстоящия сезон, Клечков отбеляза, че по негово мнение водещите отбори ще бъдат Рилски спортист, Балкан, Спартак Плевен и Черноморец. Той смята, че Рилски спортист и Балкан ще останат претенденти за титлата, благодарение на съхранените им основни състави. Клечков изрази оптимизъм относно младия състав на Берое и потенциала му, като подчерта значението на чуждестранните попълнения.

Клечков също коментира евентуалната липса на ЦСКА и Левски в НБЛ, описвайки това като неблагоприятно за българския баскетбол. Той подчерта тежкото състояние на двата клуба и необходимостта от външна помощ за възстановяването им. Според него, успехът на тези отбори би привлякъл повече зрители.

Относно работата си с националния отбор за юноши U18, Клечков изрази задоволство от усилията на играчите и постигнатите резултати. Той подчерта необходимостта от подобрения в подготовката на младите баскетболисти, за да се задържат в елита.

Клечков призна, че мнозина държави са изпреварили България в развитието на подрастващите таланти, като отбеляза нуждата от повече тренировки и по-добри условия. Въпреки трудностите, според него класирането на български отбори от Дивизия B в Дивизия A е голямо постижение.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com