Ловешката болница излиза отново на протест! Утре, 25 април от 12.00 ч. пред сградата на лечебното заведение! [ЛТ]

Ловеч

„Утре на 25.04.2018 г.в 12 на обед пред МБАЛ – Ловеч ще има протестни действия. Моля всички съграждани, близки и приятели да дойдат да ни подкрепят. “ Това написа служител на ловешката болница с надежда за подкрепа и от гражданите на Ловеч.
В същото време, Отворено писмо, подписано от 157 медика беше разпространено до медиите.  Писмото е адресирано до Президент, Министър председател, Омбудсман, Народно събрание, министри, медии.
В него се казва за пореден път медиците заявяват, че липсват адекватни реакции от страна на компетентните органи. Липсва ясното относно бъдещето на ловешката болница и нейното финансово състояние.
Медиците съобщават, че не са получавали заплати от началото на годината, а вече е края на април.
Те сигнализират и че няма как да бъде реализиран оздравителния план на Министерството, защото се затварят отделения, напускат водещи специалисти, увеличават се задълженията към НАП, доставчици и контрагенти.
Ето и самото писмо: Отворено писмо персонал на МБАЛ проф.д-р.Параскев Стоянов Ловеч
 
 
 
 
Сподели:ОтпечатванеХаресване на това:Харесвам Зареждане…

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е ловешкия сайт http://lovechtoday.eu