Любомир Киров води Рилски спортист към нов триумф в Суперкупата.

БАСКЕТБОЛ Спорт


Любомир Киров добави още едно отличие в своята съкровищница. След като през май изведе Рилски спортист до победа в Sesame НБЛ, старши треньорът сега се радва на Sesame Суперкупата на България. В „Арена Самоков“, Рилецо надви Спартак Плевен с резултат 95:76 в спор за престижното отличие. Наставникът не скри радостта си от успеха в домашната зала, но отбеляза, че пред отбора все още стоят предизвикателства за изчистване.

„Чувството да победим у дома е несравнимо. Отдавна не сме постигали победа тук, така че съм изключително щастлив. Сега бяхме по-подготвени от Спартак Плевен. Въпреки добрата игра, има още елементи, които трябва да усъвършенстваме. Вярвам, че следващия път мачът срещу Спартак ще бъде различен. Днес демонстрирахме отлична защита, бърза атака и отборен дух на високо ниво. Доволен съм от представянето“, заяви Киров.

„Опитът от Шампионската лига в Турция беше безценен за нас. Срещнахме много силни отбори и си сверихме часовника. Готови сме за предстоящите мачове във ФИБА Къп, въпреки че там темпото е различно и ще изисква още по-голямо усилие. Няма да бъде лесно, но ще се борим със сърце и душа във всеки мач, без значение дали тук в България или на международната сцена“, допълни той.

Киров също сподели своите очаквания от новото попълнение Юре Планинич: „Познавам го добре и съм го наблюдавал много пъти. Той е млад и може да играе като център, което ни липсваше. Благодаря на ръководството и нашия президент за успешното привличане. Въпреки че е на 24 години, все още има какво да учи, но ще бъде ценно попълнение под коша, където играта е особено тежка“, заключи той.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com

Вашият коментар