Люси Дяковска и Милица Гладнишка с ABBA Symphonie в Плевен

Общество


Люси Дяковска и Милица Гладнишка ще представят ABBA Symphonie с Плевенската филхармония на сцената на Летен театър „Кайлъка“. Концертът-спектакъл ще се проведе на 18 юни, както съобщиха от културния институт за БТА.

Диригент на този музикален проект е маестро Найден Тодоров, а като кодиригент участва Георги Милтиядов – пианист и ръководител на Вокална група SOS, която е част от изпълненията. Аранжиментите са създадени от Георги Милтиядов и Пламен Проданов. В програмата, представяща инструментална и вокално-инструментална музика в обработка за оркестър, с нов тълкуване на вокалните партии, са включени легендарни песни на шведската група ABBA като Mamma Mia, Money, money, money, Take a chance on me, Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight), Super Trouper, Waterloo, и още много до финалната изпълнение Dancing Queen.

Този проект представя музиката на ABBA в иновативна адаптация за симфоничен оркестър и поп изпълнители, което е нов начин на изживяване на техния хитов репертоар. ABBA Symphonie е за първи път представен в Летния театър в Плевенския парк „Кайлъка“, реализирайки изключителен успех в миналата година.

След концерта в Плевен, турнето продължава с концерти в Сливен на 26 юни, в Пловдив на 29 юни, Силистра на 24 септември, Разград на 25 септември и завършва в Добрич на 23 октомври.

Информацията за статията е предоставена от кореспондента на БТА в Плевен, Елина Кюркчиева.