„Малки художници разгърнаха талант на Летен пленер в Плевен“

Последни новини


В Плевенския Център за работа с деца се развихри вихър от креативност, благодарение на Летния пленер, който събра деца на възраст от 6 до 12 години. Младите таланти имаха възможността да покажат своите умения в различни форми на изкуство, като част от ежегодните дейности, подготвени от институцията през ваканционния период.

Инициативата, която продължава през целия месец юли, е организирана под ръководството на художничката Вяра Савова, която споделя своето ентусиазирано виждане за процеса на творчество. „Това лято децата творят както на закрито, така и на открито, когато времето го позволява,“ обясни Савова и добави, „Темите, по които работим, са разнообразни – от ваканция и природа до любими герои и животни. Използваме различни техники и материали за живопис и графика, а завършените произведения излагаме в отворена изложба в Центъра.“

С вълнение ръководителката на пленера разказва за талантливите деца, които участват, като подчертава и тяхната усмивка, която присъства в техните творби. „По време на заниманията с радост виждам много талантливи деца с авторски подход в работата и деца с аналитични умения,“ разказва тя.

Един от амбициозните участници е 11-годишният Александър Найденов, който вече има дългогодишен опит в художествените занятия и се гордее с приемането си на изучаване изобразително изкуство в Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“. Александър с гордост посочва на работата си в пленера, като се утвърждава като един от най-перспективните млади артисти.

Безплатната инициатива предлага на младите художници не само да рисуват, но също така да спортуват, танцуват и продължат да развиват своите творчески и социални умения. Наблюдава ежедневното обогатяване на творческото пространство в Центъра, сътворено от вдъхновените ръце на участниците в пленера.