Маратонът на приятелството „Плевен 2018“ дари шахматни фигури за площадка на открито в Кайлъка [ПД]

Акценти

Екип на Маратона на приятелството „Плевен 2018“ дари шахматни фигури за площадката на открито в парк „Кайлъка“, която беше възстановена по инициатива и с доброволния труд на група плевенчани, обединени около ентусиаста Димчо Бандоков.
Огромните шахматни фигури бяха връчени лично от Станислав Георгиев, организатор на Маратона и плевенчанин, който от години живее в Румъния. Дарението е част от благотворителната линия, която следват организаторите на спортното събитие, а именно всяка година да подпомагат инициативи в Плевен с част от средствата, набрани чрез такси за участие. Фигурите бяха предадени днес прд Центъра за работа с деца в Плевен.
Както Plevendnes.com писа, атрактивната шахматна площадка, която се намира до тенис кортовете в Кайлъка, беше потънала в забрава, пръст и трева от десетилетия, докато не се материализира идеята за нейното откриване. Тъй като беше в много лошо състояние, доброволците се заеха с нейното реновиране, като дейностите са почти на финала. Ще бъде изградена дървена къщичка, в която ще нощуват под ключ фигурите. Около площадката ще бъдат поставени и пейки, от които публиката комфортно да наблюдава шахматните срещи. Освен от любители, площадката най-вероятно ще се ползва и от състезатели.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com