Мартин Маринов завърши баскетболна кариера след 21 години игра

БАСКЕТБОЛ Спорт


Мартин Маринов обяви завършването на своята успяла баскетболна кариера. Съобщението за този значим момент бе направено в рамките на поредицата „Героите на НБЛ“. На 38-годишна възраст и след множество сезони в игра, Маринов реши да се оттегли от спорта, изразявайки желанието си да се посвети на личния си живот и семейство.

През последния си сезон, той защитаваше цветовете на отбора на Академик Пловдив, като към тях се присъедини в края на лятото. Възложиха му отговорността да бъде капитан, и нека дълго не минаваше, докато стане важна част от състава. Въпреки това, в началото на април, Маринов и отборът взеха неочaкваното решение да се разделят. В статистиките на Маринов за сезона се открояват средни резултати от 9.1 точки, 2.4 отскока и 2.0 асистенции в общия брой от 28 участия в турнирите.

Роденият в Ботевград спортист изкара в общо 21 години в спорта, играейки на високо ниво. Неговият път в баскетбола е свързан с участия в отборите на Балкан, Рилски спортист и Спартак Плевен. Със „скиорите“, Маринов удостои се с титли като спечелена Купа на България и бронз от едноименния турнир. Той също е носител на бронзов медал от НБЛ и два сребърни от Балканската лига. В тима на Балкан той остави трайна следа, достигайки два финала и заемайки едно трето място в родното първенство, както и едно трето място на регионално ниво.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com