„Масов бой в Обнова, един пострадал, шест задържани.“

Плевен днес


Мъж е ранен в резултат на групово насилие в село Обнова, намиращо се в област Плевен. Инцидентът е регистриран на 6 февруари 2024 г., когато в 20:20 часа е подаден сигнал до полицията. Полицейски сили са изпратени на място, където установяват, че боят е избухнал след спор, като участниците са използвали метални тръби и вериги като оръжия. Местопроизшествието е изследвано, като са иззети тръба с дължина от 93 см, метална верига с дължина от 1.10 м и други предмети, които са включени в досъдебното производство.

В резултат на сбиването е пострадал 39-годишен мъж, който е транспортиран до Спешен Приемен Отдел в Плевен за медицински преглед. След прегледа е позволено на пострадалия да се лекува у дома, тъй като няма опасност за живота му.

Шестима възрастни участници в инцидента са арестувани и задържани за до 24 часа. Прокуратурата в Плевен е информирана за случая, който се разследва като престъпление по чл. 129, ал. 2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс. Разследването по случая продължава.

Информацията е предоставена от МВР-Плевен, а съобщението включва и илюстрация.

Източник на информацията: PlevenZaPleven