Медицинският университет в Плевен отличи преподаватели по случай 50-годишнина

Общество


Медицинският университет в Плевен организира тържествен академичен съвет, на който отличи свои преподаватели, в рамките на събитията, посветени на 50-годишнината на институцията. Церемонията се състоя в зала „Магнум“ и събра преподаватели, студенти и видни гости.

Началото на празника бе отбелязано със шествие от академичната общност, което премина от Ректората до площад „Възраждане“, където бяха поднесени венци и цветя пред параклис-мавзолей „Св. Георги Победоносец“. Общинският духов оркестър и мажоретният състав на Средно училище „Иван Вазов“ допринесоха за тържествената атмосфера.

На събитието бяха връчени почетни плакети на 80 преподаватели за техния принос към развитието на университета. Сред официалните гости бяха заместник-министърът на здравеопазването доц. д-р Петко Стефановски и други видни личности от сферата на здравеопазването и местното управление.

Ректорът на университета, проф. д-р Добромир Димитров, изрази благодарност към поколенията преподаватели и възпитаници, които са допринесли за престижа на институцията. Той подчерта, че университетът посреща юбилея с нова визия и амбиции за изграждане на пети факултет „Ветеринарна медицина“.

Сред останалите събития по случай юбилея са представянето на пощенска марка и предстоящ тържествен концерт на 31 октомври в Драматично-куклен театър „Иван Радоев“.

Материалът е изготвен с информация, предоставена от БТА.

Вашият коментар