Медицински университет Плевен дипломира випуск 2024 успешно.

Общество


Тържествена церемония по дипломиране на Випуск 2024 от Факултет „Обществено здраве“ към Медицински университет – Плевен се проведе днес в залата „Магнум“ на Втора клинична база. Събитието, по традиция, се организира в навечерието на 7 април – Световният ден на здравето. В рамките на церемонията своите дипломи за завършено висше образование връчиха на общо 84 дипломанти – 20 бакалаври от специалност „Управление на здравните грижи”, 33 магистри също от тази специалност и 31 магистри от специалност „Обществено здраве и здравен мениджмънт“.

В своето обръщение, ректорът на Медицински университет – Плевен, проф. Добромир Димитров, изтъкна значението на събитието, което съвпада с честването на 50 години медицинско образование и наука в Плевен, както и 20 години от създаването на факултет „Обществено здраве“. Проф. Димитров акцентира на дългогодишния труд на ръководители, преподаватели и учители и припомни думите на Исак Нютон, като каза: „Ако съм стигнал далеч в живота си, то е защото стъпвах върху рамене на гиганти“.

Той съобщи, че факултетът „Обществено здраве“ динамично се развива и отговаря на пазарните изисквания и обяви добавянето на две нови специалности към учебната програма – бакалавърска програма по „Кинезитерапия“ и магистърска програма „Икономика и организация на лечебните заведения“, реализирани в сътрудничество с Висшето училище по застраховане и финанси – София.

Доц. д-р Петко Стефановски, заместник-министър на здравеопазването и възпитаник на МУ – Плевен, също присъства на церемонията и поздрави дипломантите. В приветствието си той подчерта професионализма на преподавателите и техния принос към международния авторитет на университета. Той изрази увереност, че студентите са добре подготвени за предизвикателствата в областта на общественото здраве.

Доц. Стефановски увери новите специалисти в подкрепата на Министерството на здравеопазването и в положените усилия за осигуряване на благоприятни условия и перспективи за тяхната кариера в България.

Информацията за тази статия е предоставена от Мая Ценова от БТА.