Международен турнир в Плевен триумф за шест български тенисисти

Последни новини


Шестима български тенисисти достигнаха до полуфиналните срещи на престижния Международен турнир за юноши и девойки до 16 години, който се проведе на кортовете на ТК „Плевен 90“ в живописния парк „Кайлъка“. Тази спортна надпревара привлича вниманието със своето място в календара на „Тенис Европа“ и включването си в Спортния календар на община Плевен, събира най-обещаващите млади таланти от цяла Европа.

На световната тенис сцена блеснаха имената на двама български състезатели, които спечелиха заслужено уважение и почитта на спортната общественост. Мартин Бонев триумфира в категорията за юноши на сингъл след напрегнато състезание и вълнуващ финал. В братска битка срещу Борис Начев, Бонев показа невероятна воля за победа и се наложи с резултат 6:3, 3:6, 7:6(4), заявявайки тенденции за бъдещи големи успехи.

При девойките Валерия Гърневска не остави съмнение в превъзходството си, побеждавайки съперничката си Моника Господинова в два поредни сета с 6:3, 6:2 и заслужено зае най-високата стъпка на подиума.

Изявите на двойки също бяха доминирани от българите. На корта стъпиха Георги Георгиев и Борис Начев, които без да трябва да играят финал, си тръгнаха с отличията срещу Мартин Бонев и Георги Красутин от Русия. Между девойките вицешампионките Моника Господинова и Антония Станева почтено представиха страната, въпреки загубения финал срещу румънските великани Алексия Брабете и Аяна Миту с 2:6, 0:6.

Емоциите достигнаха връхната точка при връчване на наградите, като отличията за победителите бяха предоставени от началника на отдел „Спорт“ при община Плевен, Ваня Първанова, и председателя на ТК “Плевен 90”, Иван Иванов, които обърнаха специално внимание на триумфа на юните и талантливи участници в турнира.