Международният турнир по карате в Плевен ще събере 300 участници

Общество


Международният турнир по карате за Купа „Плевен“ ще се проведе в Плевен на 19 октомври. Това престижно събитие ще включва участието само на поканени отбори, съобщи пред БТА Русалин Русалинов, президент на Българска национална федерация карате и карате клуб Петромакс, който е и организатор на турнира.

Русалинов посочва, че инициативата за организирането на турнира е негова идея, като последното му издание се проведе през 2020 година. Пандемията от COVID-19 и липсата на подходяща зала бяха причините за прекъсването. Настоящото издание ще служи като подготовка за големия турнир, планиран за догодина, когато ще се чества 50-годишния юбилей на карате спорта в Плевен, уточнява Русалинов.

Към турнира са поканени 15 клуба, включително четири международни отбора от Турция, Република Северна Македония, Сърбия и Румъния. Състезанията ще обхванат дисциплините ката и кумите, а за децата в категория 6-7 години ще бъде организирана игра с макивара. Очаква се участие на около 300 каратеки, добавя президентът на БНФК.

Официалното откриване ще бъде белязано от присъствието на олимпийската шампионка от Токио 2020, Ивет Горанова.

Източник на информацията: БТА.

Вашият коментар