„Международно изложение „Пчеларство 2024“ обхваща Плевен от днес до 11 февруари“

Последни новини


От днес, 8 февруари, до 11 февруари в Плевен се провежда Международното изложение-договаряне „Пчеларство 2024“. Организаторите на събитието са Областният пчеларски съюз и „Партнерс Експо“ ООД, с подкрепата на местните власти. Откриването беше официално и се състоя в търговски център „Мания Тауър“, с участието на заместник-министъра на земеделието, областния управител, кмета на Плевен, председателя на Общинския съвет и други официални гости.

Заместник-министърът на земеделието изрази своето удовлетворение отразвитието на пчеларството в България и подчерта важността на изложението като форум, който събира професионалисти от бранша. Според него, областта се превръща в притегателен център за пчеларството на Балканите.

Кметът на Плевен поздрави също участниците и отбеляза трудностите и добродетелите на пчеларската професия, като пожела успех и плодотворна година на всички присъстващи.

Изложението привлича над 100 участника, включително пчелари и фирми от различни държави, които представят нововъведения в инвентара и оборудването, пчелни продукти, обучение и др. Програмата включва различни презентации и дебати на актуални теми за отрасъла с лектори от различни страни.

Допълнително, в рамките на изложението има организирана детска рисунки изложба и фотоконкурс на пчеларска тематика. Събитието ще завърши на 11 февруари с награждаването на „Крило на успеха“ и обявяването на „Най-проспериращ млад пчелар на България`2023“.