Меритон Керача предизвика световен шампион на боксов двубой.

Плевен днес


Световният шампион по бокс от Универсалната боксова организация (UBO) получи директен предизвикателство за двубой от Меритон Керача чрез социалните мрежи. Керача, който е ветеран в професионалния бокс с множество титли, предложил да „играят играта“ един срещу друг. Шампионът заявил, че не се страхува от сблъсък с никого и е отворен за преговори, както е обичайно в света на професионалния бокс.

Керача притежава впечатляваща спортна статистика с 30 победи, 8 загуби и 4 равенства, като е обявен за шампион на Белгия, Бенелюкс, както и държи титли от World Boxing Federation (WBF) и International Boxing Organization (IBO). Въпреки скорошна загуба от Санди Месауд, с когото настоящият шампион също се е борил и победил за световната титла на UBO в полусредна категория, Керача показва увереност за провеждането на този мач.

Световният шампион предложил на Керача да се срещнат в Пловдив през май и изразил спокойствие относно заплахата, която би могъл да представлява Керача в ринга. Шампионът споделил тази информация своите последователи и фенове в социалната мрежа Facebook.

Източник на информацията: PlevenZaPleven