Миглена Йосифова спечели голямата награда в конкурса „Освобождението“.

Плевен днес


26-тият Национален конкурс за детска рисунка „Освобождението“ привлече вниманието на деца от цяла България, като тази година броят на участниците надхвърли предишните издания. Общо бяха изпратени 800 рисунки от 70 населени места, като най-голям е приносът от Плевенска, Софийска, Бургаска и Русенска област, включително множество училища от град Плевен. Особено важно е да се отбележи, че за първи път в конкурса участват и деца от българско училище в Братислава, което отваря пътя към международно участие.

Жури в състав от трима члена оцени творбите и връчи различни награди. Председателят на журито е Николай Неделчев-Кокала от Съюза на художниците в Плевен, а членовете включват Емил Кръстев, преподавател по графика, и Татяна Трифонова, художник-реставратор в РВИМ-Плевен.

На най-голямата награда на конкурса се радва Миглена Йосифова от Плевен, а Регионален Военноисторически музей – Плевен награди Леонора Мусаева. В категорията от първи до четвърти клас първа награда отива при София Комитска, а във втората възрастова група първото място заема Рая Донкова от Плевен. Раздадени бяха и множество поощрителни награди за участниците в обеите възрастови групи. Отбелязва се и специално признание за колективна работа от ученици от Горни Дъбник, както и грамоти за най-младите участници от детска градина „Слънце“ в Плевен.

Източник на информацията: PlevenZaPleven