Министърът на образованието ще открие Международна Хайфу конференция в Медицински университет в Плевен [ПД]

Образование

Министърът на образованието Красимир Вълчев и проф. д-р Славчо Томов ще открият Втората международна Хайфу конференция в Медицински университет днес, 8 юли, информират от висшето училище. Темата на форума е „Хайфу терапия: клинична практика и бъдещи перспективи“. Официалният старт на събитието ще бъде даден в 9.00 часа в Зала „Амброаз Паре“ на Телекомуникационния ендоскопски център.
Образователният министър е на двудневно работно посещение в град Плевен, част от което е и визитата му във висшето училище с цел запознаване с високотехнологичните решения в обучението, разглеждане на новоразкрития Факултет по фармация и провеждане на срещи с академичната общност.
Целта на форума е да бъде направен окончателен доклад за резултатите от двустранния научен проект, озаглавен „Проучване на възможностите на Хайфу технологията за лечение на миомна болест при български и китайски пациентки като неинвазивен, алтернативен на хирургията метод“.
Двустранният проект се финансира от Министерството на науката и технологиите на Китайската народна република и Фонд „Научни изследвания“ към Министерството на образованието и науката на Р България. Регистрираните участници са над 100 от 13 държави, а част от гост-лекторите на събитието са професори от водещи клинични центрове в Европа, както и китайските партньори от Втора асоциирана болница към Медицинския университет Чонгчинг, Китай.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com