Министър Каракачанов идва за представянето на проект за паметник на Девета плевенска дивизия [ИП]

Култура

Във вторник, 18 септември, на пресконференция в Областна администрация Плевен ще бъде представен макетът за паметник на Девета пехотна плевенска дивизия.
За представянето в Плевен пристига вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, по чийто патронаж се реализира инициативата за изграждането на паметника. Ще присъстват също областният управител Мирослав Петров и представители на Инициативния комитет за честване на 100 години от Дойранската епопея, по чието настояване ще се изгражда паметникът.
С решение на Общинския съвет монументът, увековечаващ героизма на личния състав на Девета плевенска дивизия, участвал в сраженията през Първата световна война, ще бъде издигнат на мястото на демонтирания паметник на площад „Свобода”.  Беше проведена дарителска кампания за набиране на средства за изграждане на паметника, а от Министерството на отбраната ще предоставят гилзи, от които да бъде извлечен материалът за него.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com