Министър Кралев и зам.-министър Колева наградиха участниците в конкурс за млади спортисти [ИП]

Последни новини

На церемония в Министерството на младежта и спорта спортният министър Красен Кралеви и зам.-министърът Ваня Колева връчиха наградите на участниците в конкурса „Спортувай с послание”, който е част от проекта на асоциация „Докосни дъгата“  – „Младите хора – Бъдещето на България – това сме ние“. Проектът се финансира от ММС по Националната програма за изпълнение на младежки дейности.
„Това е сред най-успешните проекти, по които Министерството е работило през годината. Самият факт, че министър и зам.-министър ще връчат наградите, е израз на уважение към това, което сте направили”, каза преди връчването на грамотите министър Кралев. Той изрази увереност, че дейностите с превантивен характер срещу агресията и зависимостите ще продължат, „защото имаме нужда от  такива кампании, за да стане светът около нас по-хубав, с по-малко агресия” и допълни, че включването на спорта като основен инструмент за превенция ще съдейства за справяне с тези проблеми и ще насърчи младото поколение към здравословен и физически активен начин на живот.

Председателят на асоциация „Докосни дъгата“ д-р Денислава Ангелова благодари на Министерството на младежта и спорта за подкрепата и на всички младежи, които са се включили в конкурса.
Осем от номинираните в конкурса  млади спортисти са от Плевен. Това са Мирела Йолова – карате, Ивет Горанова – карате, Елка Панайотова – карате, Алекс Вълчев – лека атлетика, Мирослав Тодоров – лека атлетика, Яна Копчева – лека атлетика, Ина Кирилова – тенис, Пламена Рачева – футбол. Сред номинираните са още спортисти от Варна, Бургас, Разград, Смолян, Кърджали, Пловдив и Габрово.

Петима от номинираните спортисти от цялата страна, чиито послания са събрали най-много харесвания при гласуването, получиха специална награда от официалния партньор на конкурса. В челната патица са двама спортисти от Плевен – Мирела Йолова и Ивет Горанова.
Благодарствени грамоти получиха и медиите, отразили безвъзмездно проекта. Сред удостоените е и ИнфоПлевен.

Проектът “Младите хора – Бъдещето на България – това сме ние” обхваща общините Варна, Кърджали, Плевен и Шумен, а сред основните му акценти са темите “Насърчаване на здравословен начин на живот”, “Превенция на различните форми на зависимости” и “Превенция на агресията сред младите хора”. Той е насочен към младежи на възраст от 15 до 19 г. В рамките на проекта се реализираха редица дейности, създаващи условия за подкрепа и мотивация, за личностно развитие на всеки участник, чрез провеждане на обучения и четири тематични форума на тема “Агресия, насилие, зависимости и последици”; организиране и провеждане на спортни прояви, организиране и провеждане на обучения, посветени на здравословния начин на живот; провеждане на информационни кампании, насочени към превенция на агресията и насърчаване на здравословния начин на живот.
През месец август, в рамките на проекта, се осъществи и събиране на водещите футболни клубове в страната, които се обединиха срещу агресията и футболното хулиганство.
Националната програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта, по която е проектът, се реализира за втора поредна година. Осигурените по нея средства са в размер на 2 000 000 лв.
Целите на Програмата са ориентирани към превенция на различните видове зависимости и/или агресия, с което да се подобрят качеството на живот и средата, в която живеят и общуват младите хора в България. През 2018 година по нея се реализират проекти на 43 организации.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com