„Миньор 2015 достигна финал U16 след убедителна победа над Спартак Плевен“

БАСКЕТБОЛ Спорт


Отборът на Миньор 2015 се класира за битката за шампионската титла в категория до 16 години, след като показа доминираща игра в София. Защитниците, водени от треньора Милен Дудев, се наложиха над състава на Спартак Плевен с резултат 94:68 в рамките на първия полуфинал, който се проведе в спортен комплекс „Триадица“. През първите три периода двубоят беше напрегнат, с редуващи се водачества, но в последния период отборът на Дудев надделя и така отряза шансовете на играчите, ръководени от Антонио Станков, за участие в борбата за златните отличия на финалния турнир.

Миньор сега очаква да разбере своя съперник за титлата, който ще излезе победител от полуфинала между ЦСКА и Черно море Тича, двубой, предвиден за провеждане късно вечерта. Спартак Плевен от друга страна ще се бори за третото място с отбора, който не успее да преодолее своя полуфинален противник.

Домакините успяха да изградят преднина от три точки в края на първата част и продължиха да оспорват водачеството с противника си по време на втората част, като Спартак се оттегли на почивка с минимален аванс. Третият период не промени динамиката на мача, въпреки че тимът от Перник успя да се откъсне с шест точки над съперника. В последния четвърт Миньор постигна забележително представяне и така унищожи надеждите на синьо-белите.

Изявата на Мартин Танев бе ключова за успеха на пернишкия тим с неговите 24 точки и 20 отборни борби. Иво Валентинов също бе важен с 17 точки и шест асистенции, а Валентино Ковачев и Георги Димов добавиха по 15 точки към резултата, с Димов осигурявайки и 10 решаващи асистенции.

В отбора на Спартак, Георги Петров бе най-резултатен със своите 21 точки. Божидар Иванов добави 12, а Дарио Тодоров завърши с 10 точки, 10 борби и пет асистенции.

За по-подробна информация относно мачовете, програмите, резултатите и статистическите данни от финалите за момчета до 16 години през сезона 2023/2024, моля, обърнете се към официалните източници и публикации по темата.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com