Миро ще пее на празника на град Левски [ПД]

Общини

Поп певецът Миро ще пее на празника на град Левски, който е на 18 юли, информират от Общината. Тогава ще бъдат отбелязани 73 години от обявяването на село Левски за град и 181 години от рождението на Васил Левски.
Празничната програма започва още на 15 юли със състезание по плуване на Общинския плувен комплекс. На следващия ден ще се състои дискусия „Моят град – минало, настояще, бъдеще“, в която ще се включат представители на местния бизнес, младежи, служители в община Левски и други административни служби. Същия ден ще бъде открита фотоизложба ”Град Левски и неговите хора” с работи на фотографите Лили Василева, Явор Паунов и Ани Милчева – във фоайето на НЧ „Георги Парцалев 1901“.
17-ти юли започва с пленер „Децата рисуват мечти“, след което ще се състои среща-разговор на тема „Животът и делото на Васил Левски – познати и непознати“ с Теодор Тончев от Регионалния исторически музей в града.
В празничния 18 юли деца от детските градини „Слънце“ и „Локомотив“ ще поздравят с изпълнения на открита сцена гостите и жителите на града. Предвидено е шествие от площада към паметника на Васил Левски за гражданско поклонение в знак на почит и признателност към живота и делото на Апостола на Свободата.
Вечерта ще има изложение с дегустация на продукти от местни производители на градския площад, а в 20 часа започва празничен концерт с участието на поп певеца Миро, Спортен клуб по акробатика ЦСКА „София“ – Ивон Христова и Моника Костадинова, местния Мажоретен състав и др. Вечерта ще завърши с празнична заря.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com