Младежкият театър представя френската комедия „Разделям двойки по домовете“ на плевенска сцена [ПД]

Култура

Младежкият театър „Николай Бинев“ представя „Разделям двойки по домовете“ на плевенска сцена. Предсталението ще се играе на 26 юни, вторник, от 19 часа в ДКТ „Иван Радоев“. На сцената ще се изявят се изявят Михаил Билалов, Искра Донова и Николай Луканов, които с лек хумор и доза мистерия потапят публиката в атмосферата на ежедневни проблеми и чувства, от които техните персонажите се опитват да избягат.
Ерик (Михаил Билалов) идва на помощ, когато някой иска да зареже някого. С одобрени от клиента думи предприемчивият мъж съобщава на изоставените новината и причината за нея, придружена например от букет цветя. Превърнал тази дейност в работа, Марк е търсен агент по разделите, който пред вратата на поредния „щастливец“ една вечер среща старата си любов Гаел. Промяната в намеренията на нейния (почти бивш) партньор Иполит води до необикновена вечер за тримата, в която стават ясни неподозирани истини.

Френската комедия „Разделям двойки по домовете“ завладява с осторумни диалози и интересни ситуации. За текста си авторът Тристан Птижирар, роден през 1976 г., е номиниран за престижната награда „Молиер“ в категория „Най-добър жив франкофонски автор“ (2015). Режисьор на спектакъла е проф. Здравко Митков, сценографията и костюмите са на Петър Митев, а фотограф е Гергана Дамянова.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com