Младежки фестивал „Цветовете на Плевен“ оживява града отново.

Общество


За втора поредна година се проведе младежкият фестивал „Цветовете на Плевен“. На три отделни сцени в центъра на града бяха представени изпълнения от танцови формации, вокални групи, индивидуални артисти и спортисти, които изпълниха централната част на града с позитивни емоции.

Откриването на празника стартира на две отделни сцени – пред Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ и в Градската градина. Шествията с участниците след това се обединиха на централния площад „Възраждане“, където програмата продължи с множество изпълнения от талантливата младеж на Плевен. По време на концертните представления се проведе и благотворителен базар, събиращ средства за създаване на младежки център за неформално образование в Плевен.

Фестивалът завърши с акцията „Цветовете на Плевен“, по време на която участниците, организаторите и публиката разпръснаха цветен прах и танцуваха заедно под звуците на музиката.

Главен организатор на събитието е сдружение „ОбзорАрт“, което обединява младежи от различни учебни заведения в Плевен. Фестивалът се проведе с подкрепата на различни институции и фирми, както и на Лео клуб „Олимпиец“.

Информацията за този материал е предоставена от кореспондент на БТА в Плевен, Елина Кюркчиева от БТА.