Млади таланти от Плевен изнасят концерт на фестивала „Катя Попова“

Последни новини


Тази вечер, на 21 октомври, на сцената на XXXII Международен музикален фестивал Лауреатски дни „Катя Попова“ в Плевен ще се проведе камерен концерт на лауреати от Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“ – Плевен. Събитието ще започне в 19:00 часа в зала „Катя Попова“ с безплатен вход, осигурен с покани от билетните центрове на Плевенска филхармония.

Програмата на концерта включва разнообразни произведения като „Trike Turn“ от Екхарт Копецки, „Песен и хумореска“ от Панчо Владигеров, „Прелюд“ в сол минор от Сергей Рахманинов и „Балада“ на Карл Райнеке. Сред останалите изпълнения са „Ноктюрно“ от Веселин Стоянов, „Севдана“ на Георги Златев-Черкин, Соната оп. 2, I част от Йоханес Брамс и „Испански танц“ оп. 27 № 2 от Енрике Гранадос. Публиката ще чуе и Соната ла минор от Сергей Прокофиев, „Мечти“ от Александър Глазунов, както и „Изкушение“ и „Ад“ из Концертния триптих върху теми по картината „Страшният съд“ на Йеронимус Бош от Виктор Власов.

Сред солистите, които ще се представят на сцената, са триото ударни инструменти в състав Хана Копчева, Сияна Йосифова и Добромир Стойков, цигуларите Бояна Бонева и Кристина Главева и пианистите Иван-Александър Иванов, Георги Гатев, Сияна Михова и Николай Цветков. Участие ще вземат също Яница Якова – флейта, Денислав Банев – акордеон, Росен Тодоров – валдхорна и китарното дуо Катерина Вачкова и Мартин Иванов.

Международният фестивал Лауреатски дни „Катя Попова“ – Плевен се провежда с финансова подкрепа от Министерството на културата на Република България и се организира от Община Плевен и Плевенска филхармония.