Младостта ще даде енергия и скорост на новия отбор на Берое.

БАСКЕТБОЛ Спорт


Даниел Клечков подчерта значението на младия състав, с който Берое Стара Загора ще се състезава през новия сезон в Sesame НБЛ. Според старши треньора на новосформирания мъжки отбор, младостта ще внесе повече енергия и бързина на терена.

По време на първата открита тренировка Клечков акцентира върху подготовката на „зелено-белите“ и предстоящите контролни мачове.

„Доволен съм от представянето до момента. Българските играчи са ни добре познати и всички тренират много усърдно. Тази седмица пристигнаха и всички чуждестранни нови попълнения. Последният чужденец също вече участва в тренировки.“

„Отборът е много млад, като най-опитният играч е Венцислав Петков. След него е един от чуждите състезатели, който е на 26 години. Останалите играчи са под 23 години, но вярвам, че младостта ще внесе допълнителна енергия и бързина в играта. Надявам се по време на сезона момчетата да натрупат самочувствие и да покажат най-доброто от себе си“, допълни той.

Клечков също така обяви графика за предстоящите контролни срещи: „Първият мач е на 7 септември в Стара Загора срещу Спартак Плевен. След това ще участваме в турнир в Плевен на 14 и 15 септември. На 20-ти ще играем в Пловдив срещу Академик Бултекс 99, а последният контролен мач ще бъде на 26-ти у дома срещу Балкан.“
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com