Многобройни весели мероприятия ще има за Международния ден на детето в Плевен [ПД]

Общество

Разнообразни мероприятия ще има за Международния ден на детето в Плевен. Летище Долна Митрополия кани малчуганите и техните родители да разгледат статична авиационна техника. Ще бъдат показани самолетите, на които са се учили да пилотират най-големите асове на българската авиация. Отворен за посетители ще бъде и музея на летището, в който има уникални експонати.
Весел детски празник и концерт организира РПК „НАРКООП“ в 11 часа. Той ще се състои пред новия детски магазин на организаторите – на ул. „Васил Левски“ 192.
В същия час започва детски празник през Центъра за работа с деца, организиран от Миглена Цанова и нейния екип. Малчуганите ще направят най-дългата рисунка върху плат с отпечатъци от детски ръчички в бяло, зелено и червено. Поканени са всички деца, които се включиха в инициативата за създаване на най-дългото знаме на България от децата на Плевен. На събитието ще има и дарителски кутии, средствата от които ще бъдат предоставена на деца с аутизъм в Плевен, които ще бъдат почетни гости на събитието. Сред тях ще е и 13-годишният Християн Бозуков, на когото доброволците помогнаха за лечението на тежко заболяване.
Предвидени са почерпка и балон за всяко дете, осигурени от спомоществовател от град Троян. В празничния концерт ще участват ЦДГ „Слънце“, Клуб „Веселяци“ с ръководител Цветен Димитров, Спортен клуб „Дъга“ с ръководител Жени Бончева, Васил Чапанов, младежи от Защитеното жилище в село Згалево.
МЦ КИРМ „Света Елисавета“ ще зарадва децата, родени с помощта на своите специалисти, с традиционния празник в техния ден. Събитите се организира за 9-та поредна година и започва в 11 часа пред Художествена галерия „Илия Бешков”. „Ние от екипа на центъра каним всички свои деца да празнуваме заедно сбъдването на най-съкровените човешки мечти. С всяка следваща година гостите се умножават. От декември 2007 г. досега има родени над 1 300 деца, заченати ин витро в МЦ КИРМ – Плевен“, информират от там.
По повод Деня на детето Регионалният военноисторически музей в града със съдействието на СПРИНТ организират празник „Детство мое”, който започва в 13.30 ч. пред Панорама „Плевенска епопея 1877 г.” В забавлението ще се включат с песни и танци детските градини „Слънце”, „Щурче”, „Снежанка”, вокална група „Приятели” към ОУ „Св. Климент Охридски”, вокална група „Ботевци пеят” към НУ „Христо Ботев”, вокална група ПДГ и ученици от V клас към ОУ „Йордан Йовков”, смесен хор „Звъника”. Ще се представят още Танцов ансамбъл, Народен хор и Народен оркестър „Нашенчета” и Детски театър „Слънчева планета” към Центъра за работа с деца в Плевен. Организаторите са подготвили изненади за участниците, а който желае може да прояви таланта си на художник, като участва в изрисуването на най-дългата детска рисунка на асфалт на тема „Детство мое”. Входът в Панорама „Плевенска епопея 1877 г.” ще бъде безплатен за деца и учащи днес, 1 юни.
Регионалният исторически музей (РИМ) организира утре, от 15:30 до 18:00 часа забавни игри в музея, където плевенските деца ще могат да играят, да се забавляват, катерят, търкалят и какво ли още не с КиндиРу Плевен. Ще се насладят на изпълненията на Балетно-театрална школа и спортен клуб „Спирит“. Най-малките ще развиват моториката и своето въображение с „Уча и играя с Мама и Ежко“. Входът е свободен. .
В Търговски център „Макси“ в 11:00 часа започва веселие с почерпка, а на 2 юни – детски празник с много игри, забавления и подаръци.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com