Мъж арестуван за умишлена телесна повреда на полицейски инспектор

Катастрофа в Плевен днес Плевен днес


Съобщава се от Областната дирекция на МВР в Плевен, че е арестуван мъж, причинил преднамерено телесни наранявания на полицейски инспектор.

На пресконференция днес директорът на ОДМВР – Плевен старши комисар Живко Ламбов, заедно с административния ръководител на Окръжна прокуратура – Плевен, окръжен прокурор Владимир Николов и заместник-окръжния прокурор Дияна Илиева, представиха информация за криминалния инцидент.

На 7 октомври около 19:35 часа, полицейски инспектор от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в плевенското Второ РУ, събрал оперативна информация за организиран трафик на жени с цел сексуална експлоатация. В резултат на извършената полицейска работа, организаторът на престъплението – 33-годишен мъж с богато криминално досие и ефективни присъди, бил проследен в района на квартал „Сторгозия“ в Плевен.

На мястото полицейският служител установил, че лицето с криминално минало стои близо до автомобила си, който бил запален и очаквал пристигането на ново момиче за трафик към Германия. Инспекторът се легитимирал на заподозрения и започнал проверка, но мъжът отказал, бързо се качил в работещото превозно средство и се опитал да избяга.

За да предотврати опита за бягство, полицаят препречил пътя и се хванал за предния капак на автомобила. Въпреки това шофьорът ускорил, извършвайки опасни и резки маневри, които довели до падането на полицейския служител на пътното платно след известно разстояние.

Незабавно били предприети оперативни и издирвателни действия от екипи на Първо РУ, Второ РУ и сектор „Пътна полиция“, в резултат на които 33-годишният извършител бил задържан.

На място извършени множество огледи и в автомобила му била намерена пушка тип „помпа“. Събрани са доказателства, че 33-годишният е предлагал на жените парична сума от 3500 лева за проституиране извън страната.

По случая е образувано досъдебно производство, а с постановление на наблюдаващия прокурор от окръжната прокуратура му е наложена мярка за задържане до 72 часа.

Подробности по случая вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR.

Информацията в статията е предоставена от dnes.bg.