Над 1200 зрители аплодираха артистите от спектакъла „Българи от старо време“ [ПД]

Култура

Над 1200 зрители аплодираха артистите от драматично-музикалния спектакъл „Българи от старо време“, който се състоя снощи в Летния театър в парк „Кайлъка“ в Плевен. Повече от половината публика беше от ученици на различни възрасти, които с реакциите си показаха, че представлението е достигнало до тях и им допада много.

Дъждът, който няколко пъти се опита да застраши събитието, в крайна сметка се предаде пред силата на изкуството. За пореден път участниците от Плевенската филхармония, ДКТ „Иван Радоев“, Общински хор „Гена Димитрова“ и Северняшкият ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“ пресъздадоха една идилична картина от останало в миналото българско време, в което обаче всеки може да открие нещо за себе си.
А чистата любов на двете двойки млади хора – Лиляна и Павлин, Янка и Иван, и комичните препятствията, които спъват реализацията й, заведе зрителите на неповторимо и забавно пътешествие, което приключи с две сватби в един ден. Колоритните образи на Хаджи Генчо и Бай Либен и техните жени Цона и Дела, на Ерчо и Герчо, клюкарките, циганката претвориха един жив свят, който създава Любен Каравелов в произведението си, а режисьорът Димо Дешев визуализира.

Специално участие в спектакъла имаше Александър Мутафчийски – солист на Националния музикалния театър „Стефан Македонски“, който спечели аудиторията с ролята си на ратая Иван. Неговият колега Пламен Димов пък пресъздаде образа на Герчо.
Спектакълът „Българи от старо време“ доказа, че има огромен потенциал за сценичен живот. Дано през следващия творчески сезон отново зарадва жадната за подобни представления публика.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com