Над 150 Участници от България и Украйна се Спориха за Купа „Плевен“ в Традиционния Дуатлон

Последни новини


В Парк „Кайлъка“ се проведе ежегодният дуатлон за Купа „Плевен“, привлякъл близо 150 състезатели от България и Украйна

ПЛЕВЕН – Страстта към спорта и силният дух събраха над 150 български и украински състезатели в парк „Кайлъка“ на 26 май 2024 г., където се състоя традиционният турнир по дуатлон за Купа „Плевен“. Събитието бе организирано от СК по триатлон „Три Плей“ – Плевен и Общината, и се нареди в Спортния календар на Плевен за текущата година.

Тази година състезанието разшири своите хоризонти с отделно класиране за участници върху планински велосипеди (МТБ) и въведе новата щафета Age groups. Този формат подчерта екипната работа, като събра двама състезатели – бегач и колоездач, които работиха заедно за общия успех.

Състезанието бе разнообразно и инклузивно с разделението на участниците по възрастови категории от „Сладури“ – най-младите, до група „Мастърс“, като всеки имаше шанса да покаже уменията си в подходяща за него категория. Организаторите целяха да окуражат участие и съревнование сред всички възрастови групи.

Резултатите от поредната спортна надпревара могат да бъдат проследени на официалната страница за времево проследяване на състезанията: https://www.race-tracking.com/, където са публикувани класиранията за всички участници.

Събитието отразява растящата популярност на дуатлона в България и стремежа на организаторите да насърчават здравословния и активен начин на живот сред хора от всички възрасти.