Над 160 боксьори от 51 клуба се състезаваха в Плевен.

Плевен днес


Плевен бе домакин на боксово събитие, което включваше и първия кръг от Държавното лично-отборно първенство, и турнира за Купата на България сред младежи, девойки и жени. Състезанието беше напрегнато, с интригуващи срещи, като участваха повече от 160 боксьори от 51 клуба национално равнище, като 28 от тези клубове спечелиха медали. Организатор на събитието беше местният боксов клуб „Спартак – Плевен“ под ръководството на президента си Борислав Георгиев.

Клубът „Локомотив София“ стана големият победител, като заслужи Купата на България за младежи до 18 години, като допълнително триумфира с първо място в общото класиране на I кръга от държавното първенство, отбелязвайки се с два златни, два сребърни и три бронзови медала. „Юнайтед Пловдив“ се нареди на втора позиция, а „Лаута Пловдив“ завоюва третото място.

Сред отличилите се боксьори бе Роселин Бачевски от плевенския клуб „Мизия 80“, който заслужи златния медал в категория до 92 кг, докато неговият съотборник Роберто Димитров спечели бронз в категория до 71 кг.

Източник на информацията: PlevenZaPleven