Над 200 модела показват 17 дизайнери от страната и чужбина в Парада на модата в Плевен [ПД]

Интересно

Над 200 модела ще покажат 17 дизайнери от страната и чужбина в Парада на модата в Плевен. Поредното 66-то издание на шоу-концерт-спектакъла ще е на 24 юни, неделя, от 20 часа в Драматично-куклен театър „Иван Радоев“. Събитието е под патронажа на кмета на Община Плевен Георг Спартански. Идеята, режисурата, постановката и хореографията са на Георги Ангелов. Партньори на събитието са Сдружение „Плевенски обществен фонд Читалища“ и читалище „Лик“. За музиката отговаря Асен Антонов, автор на музикалната компилация е перкусионистът Николай Колев.
В събитието ще се изявят 40 манекени на възраст от 4 до 21 години. „Преди 29 години създадох Парада на модата, не за да съм богаташ, а за да има събитие в нашия град. Вложил съм в него цялото си сърце и душа, защото духовното за мен е на първо място, а материалното е в последствие. И ще го правя, докато имам сили“, сподели на пресконференция Георги Ангелов.
В този парад ще бъдат показани новите модни тенденции, като са съчетани дреха, пластика, музика и светлина, за да се получи един различен спектакъл, поясни Ангелов. В шоуто със свои колекции ще се включат много млади дизайнери, за част от които плевенската сцена ще е дебют. Лилит Метовосян от Далас, Тексас, ще представи официална колекция. Илона Шаламанова от Никозия, Кипър, която се изявява по световните сцени, ще участва за трети път в шоуто с лятна колекция на морска тема.
Корифеят в модните среди Светла Димитрова от „Ариас уникат“ се представя с колекции за деца, тийнейджъри и дами, в които използва фолклорни мотиви. Димитър Кръстев от София твори на различни теми, като използва еклектиката в облеклата си – деним, ширити, памук, дантела. Представя 13-те зодиакални знака, изобразявайки своето усещане за всеки един от тях. Колекцията е посветена на 65-тата годишнина на Светла Димитрова, която оказва огромно влияние върху професионалния му път.
Младата авторка Светослава Христозова, която е завършила финанси и моден дизайн в НХА и е ученичка на доц. Мариела Гемишева, ще покаже оригинална колекция с дъждобрани. Материите са със специални мемрани и предстои да бъдат представени на европейските модни подиуми.
Авторката ще зарадва публиката и с официалната колекция с фолклорни мотиви „Импресии от миналото“, в която използва познати техники, изобразяващи цветя, ръчно пришити камъни и мъниста, а естествени материали са предпочетени. Подчертана е женствената визия с дълбоки деколтета, открити рамене и свободен силует надолу.
Красимира Петрова, изявяваща се в Милано и в Париж, участва с най-новата си колекция. Ново име за парада е и Калина Кузманова от София, която се снима в телевизионния сериала „София ден и нощ“, където играе Галя. Има собствена марка модни облекла. През април тази година участва в модно събитие в Будапеща, на което е отличена.
Юнвер Киосе от София ще представи черно-бяла официална колекция, а детски бутик „Мони бонбони“ с дизайнер Марияна Митева ще дебютира с официални колекция за децата. Миро от Варна за втори път се среща с плевенската публика. Този път с феерична колекция с бански костюми, както и аксесоари към тях – прозрачни поли, шапки, чанти. Дизайнерът е автор на костюми за оперите във Варна и Пловдив, изявява се и в чужбина.
Дебютант на парада е и Янчо Спасов от Пловдив, който държи на авангардното в модата и показва колекцията си „В капана на моите собствени сънища“, в която подсъзнание и реалност се сливат в една нова действителност
Теодора Тодорова от Русе дебютира с облекла, вдъхновени от футуризма. За пръв път в шоуто се представя и детска фирма „Натали“ – с детска и тийнейджърска колекции. Емил Спасов от Благоевград дебютира на плевенска сцена с колекция, представена в Испания и допълнена с модели специално за Плевен. В деня на парада и празника Еньовден той ще отпразнува своя 60-годишен юбилей. Младата дизайнерка Михаела Славева се среща с публиката чрез нестандартната си колекция с геометрични форми в черно и бяло.
Важна роля в шоуто е отредена на цигуларя Чавдар Вълков, както и на танцьорите от Клуб по спортни танци „Артефакт“ с треньор Люба Валентинова. Ще се изявят и деца от Спортен клуб по художествена гимнастика „Елегант“. Със свои изпълнения ще поздрави публиката поп изпълнителката Евгения Трифонова, а авторски бижута ще представи Мария Църкова.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com