Над 200 цветни чадъра изгряват в свежа въздушна арт инсталация до ДКТ „Иван Радоев“ в Плевен [ПД]

Акценти

Над 200 разноцветни чадъра ще бъдат монтирани до красивата сграда на Драматично-куклен театър „Иван Радоев”. Макар и само започната вчера, свежата въздушна арт инсталация вече се превърна в атракция за плевенчани и гостите на града. Пространството наоколо се промени, заредено с много настроение и още повече красота.
Идеята за ефирното произведение не е нова, но сега е немерила поле за реализация, което като време съвпадна с предстоящия Куклен фестивал „Шарено петле”, състоял се за последно в Плевен преди 27 години. Той ще е ежегоден и ще представя постижения на професионалните куклени театри. Откриването му тази година ще е на 5 юли в 17 часа.
Организатори на фестивала са Община Плевен и ДКТ „Иван Радоев”. Събитието е организирано в две части: представления и творчески работилници, като инициативата няма състезателен характер. Красивият разноцветен въздушен купол  ще радва публиката преди да влезе в Храма на Мелпомена, където ще се играят представленията, а и ще пази минувачите от жарките слънчеви лъчи през лятото. Спектаклите ще се на Голяма сцена и сцена „Фоайе“, като са подходящи както за деца, така и за всички възрастни.

 

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com