Назначиха безработни за поддръжка на плевенския парк „Кайлъка“.

Областна администрация Плевен


За реализиране на дейности по почистването и поддръжката на парк „Кайлъка” в Областна администрация – Плевен, днес бяха назначени 5 безработни лица. Николай Абрашев, Областен управител на област Плевен, се ангажира с важни задачи, свързани с Защитена местност „Кайлъка”. Заедно с Милен Димитров, заместник областен управител, раздадоха необходимата техника за почистването на тревните площи и призоваха работниците към отговорност в изпълнението на задълженията им.

Г-н Абрашев съобщи, че на 16 юли ще се присъединят още 9 души от затворниците с право на работа по чл.80 от ЗИНЗС, в помощ на почистването на територията от хотел „Кайлъка” до язовирите, благодарение на старши комисар Стефан Стефанов – началник на плевенския затвор.

Областният управител добави, че целта е да се възстанови парк „Кайлъка”, като изрази радост от подкрепата на Фондация „Аз съм Кайлъка”, която съдейства с техника. Това включва съвместни усилия за превръщане на парка в по-красиво и гостоприемно място за гражданите и посетителите.

С регионална програма за заетост, одобрена със ЗАПОВЕД № РД-06-34 от 24.06.2024 г. от Министъра на труда и социалната политика, се осигурява финансиране за общ бюджет от 578 051,52 лв., включващ средства от областната и общинските администрации. Дейностите по програмата ще продължат от 15 юли до 15 октомври 2024 г.