Най-дългата рисунка с отпечатъци от детски ръчички създават в Плевен на 1 юни [ПД]

Общество

Най-дългата рисунка върху плат с отпечатъци от детски ръчички в бяло, зелено и червено ще бъде създадена в Плевен на 1 юни – Деня на детето, информира Миглена Цанова, организатор на проявата. Празникът започва в 11 часа пред Центъра за работа с деца в Градската градина. „За нас ще бъде чест да доведете децата, за да им благодарим и отдадем своята почит за подкрепата и реализацията на инициативата за най-дългото знаме на България, която реализирахме за 3-ти март“, призовават Миглена и нейният доброволчески екип. На събитието ще има и дарителски кутии, средствата от които ще бъдат предоставена на деца с аутизъм в Плевен, които ще бъдат почетни гости на събитието. Сред тях ще е и 13-годишният Християн Бозуков, на когото доброволците помогнаха за лечението на тежко заболяване.
Предвидени са почерпка и балон за всяко дете, осигурени от спомоществовател от град Троян. В празничния концерт ще участват ЦДГ „Слънце“, Клуб „Веселяци“ с ръководител Цветен Димитров, Спортен клуб „Дъга“ с ръководител Жени Бончева, Васил Чапанов, младежи от Защитеното жилище в село Згалево.
На празника ще бъде обявено и името на новорегистрираната фондация, чрез която в бъдеще екипът ще реализира подкрепа за децата на Плевен, хора в неравностойно положение и хора, изпаднали в беда. Миглена Цанова има намерение да помага и на жени, жертва на насилие.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com