НАП салони помагат граждани е-услуги във данъчна кампания 2024.

Плевен днес


През данъчната кампания за 2024 година, Националната агенция за приходите (НАП) създаде специални зони с безплатен WI-FI във всичките си офиси, което улеснява гражданите да ползват електронните услуги на агенцията. Те могат да използват готови компютри или да свържат свои устройства към мрежата, за да достъпят онлайн ресурсите на НАП, включително портала за е-услуги или да търсят информация от други официални сайтове.

В Плевен, зоната е разположена в предната част на салона за обслужване на клиенти. Хората, които имат нужда от помощ или обяснения как да използват портала, да декларират доходи, да плащат данъци и осигуровки или да проверят здравноосигурителния си статус, могат да разчитат на съдействие от служители на агенцията.

За тези, които все още не притежават персонален идентификационен код (ПИК) издаден от НАП, има възможност да подадат заявление и да получат такъв на място. След това служител на НАП ще покаже как се използват различните функции на портала.

Заместник-изпълнителният директор на НАП, Милена Кръстанова, заяви, че въвеждането на WI-FI зоните е част от стремежите на агенцията да направи процесите свързани с данъци и осигуровки по-достъпни и ефективни за потребителите.

Източник на информацията: PlevenZaPleven