Научният форум „Плевенски ендокринни дни 2018 г“ събира изявени специалисти от страната [ПД]

Здраве

Научният форум „Плевенски ендокринни дни 2018“ ще бъде открит днес, 9 март, от 17,30 ч. в Панорама „Плевенска епопея 1877 г“. Събитието е ежегодно и се организира от доц. д-р Катя Тодорова, ръководител на Клиниката по ендокринология при УМБАЛ „Д-р Георги Странски“, информират от лечебното заведение.
Темата на форума „Диабет, ендокринология и метаболизъм”. Като лектори са поканени видни български професори, преподаватели и изследователи. Лекционният курс е с обучителен характер и е предназначен за лекари-специалисти и специализанти, ендокринолози и кардиолози от Северозападна и Централна Северна България.
Тази година мероприятието „Плевенски ендокринни дни 2018 г.” ще е на 9-10 март и е посветено на 140-та годишнина от Освобождението на България от турско робство. „По този начин съвременните лекари отдаваме почит на загиналите доброволци-лекари, медицински сестри и санитари в Плевенската епопея и в Руско-турската освободителна война“, каза доц. Тодорова.
Научният форум „Плевенски ендокринни дни 2018 г” се посвещава и на 40-годишнината от основаването на Клиниката по ендокринология и на нейния първи ръководител доц. д-р Лилия Клечкова.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com