Националният институт по метеорология обяви жълт код за жеги понеделник

Плевен днес


Жълт код за повишени температури бе обявен от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) за понеделник, 12 август, за цялата страна.

Синоптиците алармираха да бъдем предпазливи, защото са възможни здравословни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца поради очакваните високи температури.

Утре времето ще бъде слънчево, според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология. Ще духа слаб, в източните райони – умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 34° и 39°, в София – около 34°.

Атмосферното налягане ще намалява бавно и ще бъде по-ниско от средното за месеца. Във вторник ще бъде слънчево и горещо с максимални температури, достигащи от 35° до 40°.

За днес от НИМХ предупредиха за опасност от горещо време в 18 области на страната. Потенциално опасно време се очаква в регионите на: Благоевград, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Силистра, Смолян, Хасково, Стара Загора и Ямбол.

Информацията в статията е предоставена от dnes.bg