Начало на второ измиване на улиците в Плевен за годината

Последни новини


Плевен се почисти и обнови: Второто голямо измиване на улиците започна

Плевен, 4 юни 2024 г. – Втора голяма кампания за почистване и измиване на уличната мрежа се провежда в град Плевен. В рамките на дейностите за подобряване на уличната инфраструктура, ДЗЗД АСА КЛИЙНИНГ, които са изпълнители по обществената поръчка, се грижат за „Поддържане на чистотата – метене, миене на улици, тротоари, площадни пространства, спирки на обществения транспорт, подлези и почистване на отводнителни оттоци в гр. Плевен“.

В първия етап на почистването, който се реализира през м. юни, са включени редица централни и периферни улици в града. Сред обсега на работа са улиците „Панайот Волов“, „Козлодуй“, „Карлово“ и много други, достигайки до пешеходната зона на „Васил Левски“ и включително то и велоалеята по ул. „Вардар“.

Общината призовава гражданите да освободят улиците от паркираните свои автомобили в указаните дни и часове, за да може измиването да бъде извършено бързо и ефикасно.

Вече е обявен графикът за 5 юни /сряда/, когато ще се почистват участъци на улици като „Асен Златарев“, „Ген. Ганецки“, „Плевенска епопея“ и други, като списъкът включва и „Трети март“, прилежащ към множество от останалите улици.

Тези усилия по почистването и поддържането на градската среда подчертават ангажимента на местната администрация да осигури спокойствие, удобство и чистота за своите жители и гости.