На 16 февруари в Плевен ще бъде проведена кампанията „Пази детето в интернет“, организирана с подкрепата на председателя на Общинския съвет. В рамките на инициативата ще бъде представена и премиерата на филма „Киберпрестъпност“.

Общини Общински съвет Плевен


Филмовият екип на българския филм „Киберпрестъпност“ и експертите от социалната кампания „Пази детето в интернет” организират турне по големите областни градове в България, предлагайки безплатни премиерни прожекции на филма за ученици. Прожекцията за Плевен ще бъде проведена в кино „Арена“, разположено в Панорама МОЛ Плевен. Инициативата се осъществява по предложение на председателя на Общинския съвет в града, доц. д-р Иван Малкодански, който е отправил покани за участие към местните училища. След прожекцията ще има дискусия, свързана с онлайн престъпността, където учениците ще могат да поставят въпроси и да споделят свои преживявания.

Филмът, чийто режисьор и сценарист е Атанас Михайлов, е произведен от „Кино академия за таланти” в сътрудничество с Дирекция Киберпрестъпност към ГДБОП и разглежда опасностите в интернет за децата. В картината участват известни личности като Явор Колев, Тервел Пулев и Ники Кънчев, а сюжетът е базиран на реални ситуации.

Кампанията „Пази детето в интернет“ на „ЛЕВ ИНС“ от три години се фокусира върху повишаване на интернет сигурността на децата, като обучава деца и техните учители за рисковете и сигурността онлайн. Филмът „Киберпрестъпност“ е част от инициативата, целяща да продължи образователната мисия на кампанията.