Незаконни дърва за огрев открити в села, актове съставени.

Плевен днес


Властите в Плевен съобщиха за няколко случая на незаконно притежание и транспортиране на дърва за огрев. На 14 февруари в село Чомаковци бяха открити 1 кубичен метър дърва от акация без надлежните документи за произход и маркировка. След проверка, съставен е акт за нарушение на закона за горите. Образувано е бързо производство по чл. 235 на Наказателния кодекс.

Същия ден в село Биволаре в частен двор бяха намерени дърва за огрев от сортовете акация, бряст и джанка в обем от 1 кубичен метър, също без съответните маркировки и доказателства за законен произход. Горски инспектор от РДГ – Ловеч е издал акт за нарушение според Закона за горите.

В района на РУ Никопол е спрян товарен автомобил „МАН“ с 66-годишен водач, който е превозвал 30 кубични метра дърва от вид глидич без необходимия превозен билет. След оглед на място камионът и дървесината са конфискувани, и е съставен акт по Закона за горите. Образувано е бързо производство за престъпление по Наказателния кодекс.

Източник на информацията е МВР Плевен, а публикацията съдържа и допълнителни новини, включително задържане на млади хора с марихуана и тракторист без разрешителни документи, както и информация за трафикът инцидент.

Източник на информацията: PlevenZaPleven