Нейтън Флеър и Малина Иванова триумфираха на Маратона в Плевен

Общество


В десетото издание на Маратона на приятелството в Плевен, което се проведе днес в града, британецът Нейтън Флеър и Малина Иванова се окичиха със златните медали. Флеър пробяга 42,2 км за 2:46.32 часа, докато Иванова завърши с време от 3:59.15 часа, като това е третият ѝ успех в състезанието. Следват ги Антон Кадиев и Йосиф Йосифов за мъжете и Нина Русева и Биляна Шуманова при жените.

В полумаратонската дистанция се наложиха Николай Ефремов и Маргарита Дренова, които заслужиха първите места сред мъже и жени съответно. Разделно, в състезанието на 10.55 км Георги Гергов показа най-добри резултати при мъжете, а Весела Дилянова триумфира при жените. Отборът на „Русе тича“ спечели първото място в щафетата с време от 01:28:22.

Отличията не се ограничиха само до възрастни, но бяха връчени и на децата, които взеха участие в Fun Run Kids и в забега „Аз мога“ на 3 километра.

Заслужава да се отбележи, че тази година в маратона участваха над 800 състезатели от почти 17 различни националности. Събитието не само насърчава активния и здравословен начин на живот сред семействата, но също така подкрепя благотворителни инициативи. Текущото издание отделя средства за стипендия на студент от Медицинския университет в Плевен, загубил един или двамата си родители или отраснал в специализирана институция.

Информацията за състезанието е предоставена от Кореспондент на БТА в Плевен Елина Кюркчиева от БТА.