Нели Станева назначена за директор на Регионалния военноисторически музей Плевен.

Последни новини


В Плевен беше обявен победител в конкурса за директор на Регионалния военноисторически музей. Нели Станева заслужи първото място с общ краен резултат от 434 точки, което е близо до максималния възможен резултат от 450 точки.

На проведеното на 31 май журиране тя изпревари своите конкуренти, като Галин Димитров остана на втора позиция с 374 точки. Редом с тях в класацията се наредиха и Стефка Григорова с 365 точки, както и Анелия Първанова, която събра 361 точки.

Конкурсната комисия, назначена със Заповед №РД-10-839/31.05.2024 г. на кмета на Община Плевен, беше представена от авторитетни лица в сферата на културата и образованието. Сред тях бяха Елина Димитрова, заместник-кмет „Хуманитарни дейности“, Анелия Дечева, началник-отдел „Култура и туризъм“, Валери Начев, началник-отдел „Правно и нормативно обслужване“, и други уважавани експерти, които оценяваха кандидатите след тяхната защита на концепция за развитие на музея през следващите пет години.

В борбата за поста на директор петима кандидати бяха подали документи, след процедури по оценка, един от тях отпадна след първия етап, оставяйки четиримата да се борят за високото звание.

Нели Станева ще поеме управлението на Регионалния военноисторически музей в Плевен, като ще наследи отговорната длъжност и ще работи за неговото развитие и популяризиране на историческото минало на региона.