Нерегистриран моторист катастрофира с трактор близо до Кнежа.

Полиция

От информационния бюлетин на МВР – Плевен е съобщено за два реда инциденти на територията на областта.

На първо място се отбелязва катастрофа, случила се на 14 май край Кнежа, в която 36-годишен мъж без правоспособност е катастрофирал с нерегистриран мотоциклет. Инцидентът се е разиграл от землището на село Търнава, където мотоциклетистът, движещ се с висока скорост, е загубил контрол и се е ударил в трактор „Булгар“ със земеделска праскачка „Перла“. Тракторът е бил управляван от 59-годишен мъж, който е изследван за алкохол и наркотици, като е дал положителна проба за бензодиазепини. Пострадалият от мотоциклета е с тежки травми, настанен е в болница с опасност за живота, а по случая е образувано досъдебно производство.

Вторият инцидент, по регистриран от МВР – Плевен, е засякъл 69-годишен водач на „Пежо“ с ниво на алкохол в кръвта над 1.2 промила на кръстовище в Плевен. След като му е взета кръвна проба за химически анализ, водачът е задържан съгласно ЗМВР, а Районната прокуратура в Плевен е информирана за случая.

Наред с това в Кнежа е било спряно за проверка возило „Фолксваген“, чийто 27-годишен водач се е оказал без валидно свидетелство за правоуправление, при това в рамките на година след предходно наказание. За него също е образувано бързо производство.

Повече информация за следствието и резултатите от разследванията ще бъде предоставяна от компетентните органи.