Нидерландският посланик Симон ван дер Бург посещава Плевен за първи път.

Последни новини


Посланикът на Нидерландия, Н. Пр. Симон ван дер Бург, осъществи първото си официално посещение в Плевен. Визитата му включваше среща с кмета на Община Плевен, д-р Валентин Христов. Към разговора се присъедини и заместник-кметът с ресор „Финансово-стопанска дейност“, Маргарита Бахнева.

„Радвам се да Ви посрещнем с добре дошли в Плевен и се надявам тази първа среща да има своето продължение чрез бъдещи съвместни инициативи в различните сфери“, каза д-р Христов на посланика. Двамата обсъдиха въпроси от взаимен интерес, включително възможностите за съвместни бизнес инициативи и партньорства на територията на общината. Посланик Ван дер Бург предложи помощ за свързване на Плевен с нидерландски бизнес асоциации, като подчерта добрите отношения между България и Нидерландия.

Като знак на уважение и приятелство, д-р Валентин Христов връчи на посланика протоколен подарък, а Н. Пр. Симон ван дер Бург написa послание до жителите на Плевен в Почетната книга на града.

По време на посещението си в Плевен, посланикът посети Регионална библиотека „Христо Смирненски“, където направи дарение на книги от нидерландски автори, преведени на български. Програмата му включваше и посещение на Галерия Дарение „Колекция Светлин Русев“ и кратка разходка в централната пешеходна зона на града.