Нора Рашева започна с победа в Шампионата на страните от Европейския шахматен съюз [ИП]

Последни новини

Състезателката на СКШ „Плевен ХХІ” – Нора Рашева, започна с победа с белите фигури Шампионата на страните от Европейския шахматен съюз, който се провежда от 1 до 9 август в  Мюрек, Австрия.
Нора се състезава в групата момичета и момчета до 10 години. Тя е под стартов номер 3 по ело в конкуренцията на 20 състезатели от различни страни. „През последните месеци се готвихме интензивно и целенасочено и очаквам от Нора силно представяне и борба за медалите”, сподели мс Христинка Илиева, треньор на момичето.
Плевенската състезателка придоби квотата за участие на шампионата в Австрия  като държавна шампионка до 10 години за 2018 г. на ДИП през юни в Плевен. Нора беше шампионка на страната и преди две години, когато е само на 8. Тогава тя спечели бронзов медал на Шампионата на ЕШС и стана 8-ма  на Световното първенство. Като победителка на Откритото първенство на България за т.г. Нора се класира и за участие на СП в Испания през ноември.
Ръководството на СКШ „Плевен XXI“ благодари на Васил Антонов, управител на хотел Ростов за финансовата помощ при заплащане на таксата за участие в Шампионата, както и на майката на Нора, която я придружава в Австрия.
 

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com