НУ „Патриарх Евтимий” се включва в инициативата „Розите на България” [ИП]

Образование

На 11 май в НУ „Патриарх Евтимий” – Плевен ще се включат в инициативата „Розите на България“ в партньорство с МОН, МВнР, МК и Държавна агенция за българите в чужбина.Събитието ще започне в 12.30 часа със слово на директора Рени Кръстева за дейността на Светите братя  Кирил и Методий и за същността и целите на Инициативата „Розите на България“.Ще бъдат открити две изложби – на рисунки, посветени на инициативата и на изработени от учениците табла, посветени на живота и делото на Солунските братя.В програмата са включени още рецитации и песни, изпълнени от ученици от училището.Инициативата ще завърши с българско хоро под съпровод на музиката „Празнична сюита“, изпълнена от Оркестъра на БНР. Всички момичета ще бъдат закичени с рози.
Министерство на образованието и науката организира инициативата „Розите на България“ съвместно с българските общности зад граница с участието на организации, към които функционират български неделни училища в чужбина. Тя е посветена на 11 май – Ден на Светите братя Кирил и Методий. Инициативата „Розите на България“ е в партньорство с Министерството на външните работи и съответните дипломатически представителства, Министерството на културата и Държавната агенция за българите в чужбина. На 11 май 2018 г. на публични и оживени места в чужбина децата, учителите, родителите и други представители на българската общност, съпричастни към българските неделни училища, ще изпълнят едно и също българско хоро. Най-пълно целта на проекта ще бъде постигната, ако хорото се извие на публични/открити, оживени места и в България.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com