НЧ „П. Р. Славейков“ награди най-активните си читатели.

Плевен днес


В библиотеката към Народно читалище „П. Р. Славейков“ в град Гулянци се проведе тържествено награждаване на най-активните читатели, съобщи пресцентърът на Общината. Библиотекарят Малинка Таирова, която работи в библиотеката от над 40 години, изрази радостта си от възможността да поощри любовта към четенето сред читатели в епохата на дигитализацията. Таирова отбеляза, че тази инициатива е начин да се насърчи продължаващият интерес към традиционните книги и библиотеката.

Наградите бяха връчени в уютната атмосфера на библиотеката, обгърната от класически и съвременни литературни произведения. Читалищният секретар Анета Атанасова поздрави победителите и им връчи ваучери за книжарница. Ваня Пламенова беше отличена с първо място в класацията на читателите, следвана от Павлина Бондокова на второ, а третото място беше споделено между Мирослав Жулков и Илияна Делева. Победителите разказаха за ранно зародилата се страст към книгите и споделиха своите любими жанрове.

Библиотеката в град Гулянци разполага с над 18,200 тома и предлага различни дейности в тясно сътрудничество с местните учебни заведения. Малинка Таирова подчерта разнообразието на литературата в библиотеката и усилията за нейното обновяване, особено чрез проекти и дарения. Тя спомена, че редовните читатели на библиотеката са около 120 и че детската активност нараства през лятото. В заключение Таирова подчерта, че вратите на библиотеката са отворени за всички любители на книгите.

Източник на информацията: PlevenZaPleven