Обвиниха полицай стрелял младеж в Плевен, гаранция пет хиляди.

Общество


Статията следва да изглежда така на български език:

Полицаят, който простреля 19-годишен младеж в Плевен, е с повдигнато обвинение и е наложена гаранция от пет хиляди лева, информират от Районната прокуратура в Плевен. Според тях, привличането в качеството на обвиняем станало на 7 юни по хода на извършване на досъдебно производство.

Обвинението, отправено към полицейския служител, е за изстрел, произведен на 6 юни в Плевен, при изпълнение на служебните му задължения, като резултат от който 19-годишният С.Д. е получил средна телесна повреда. Деянието е квалифицирано като престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 2 от Наказателния кодекс на Република България.

Законодателството предвижда за подобно деяние наказание от две до десет години лишаване от свобода. Наложената на обвиняемия полицай мярка за неотклонение е „парична гаранция“ в размер на пет хиляди лева, както допълва прокуратурата.

Процесът на разследване продължава под око на Районната прокуратура в Плевен. Съобщава се, че инцидентът е настъпил по време на нощта на 5-и срещу 6 юни. Според данните от полицията, при даване на знак за спиране от страна на служители на Областната дирекция на МВР на автомобил „Фиат“, водачът на автомобила е увеличил скоростта и е напуснал местопроизшествието. Тогава полицаят, сега обвиняем, е използвал своето лично огнестрелно оръжие и е направил изстрели, в следствие на което е ранен пасажерът на задната седалка.

Информацията за статията е осигурена от кореспондент на БТА в Плевен, Елина Кюркчиева от БТА.