„Облачно време в Плевен с температури от 12 до 14 градуса.“

Плевен днес


През деня в Западна и Централна Северна България ще има преобладаващо облачно време, с очаквани краткотрайни просветления на облачността. На някои места ще има и превалявания от дъжд. Бризът ще бъде лек, идващ от източно-североизточно направление. Температурите в региона ще варират между 4° и 6° за най-студените часове, докато дневните максимални стойности ще достигнат от 12° до 14°. Атмосферното налягане ще се повишава.

В районите над западните и централните части на Стара планина, облачността ще бъде по-изразена. Там се очакват валежи от дъжд и над 1600 метра – снеговалежи. Въздушните течения ще са умерени, идващи от север-северозапад, като през нощта вятърът ще се промени към южно направление. Температурите на височина 1200 метра се предвиждат да бъдат около 7°, докато на 2000 метра се очаква да се задържат около минус един градус.

Тази прогноза е предоставена от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) в Плевен и се отнася за времето в региона на Западна и Централна Северна България.

Източник на информацията: PlevenZaPleven