Облачно и дъждовно, после слънце Западна и Централна България.

Акценти Времето в Плевен Най-важното


Прогнозата за времето от 21 до 23 февруари 2024 г. за Западна и Централна Северна България предвижда следното:

На 21 февруари времето ще бъде облачно с възможни превалявания от дъжд, но към вечерта облачността ще се разсее. Очакват се температурите да достигнат до 10-12 градуса, а вятърът – слаб до умерен от северозапад-запад. В района на Стара планина – превалявания от дъжд в западната част и от сняг в централната част, при максимални температури около 4 градуса на 1200 м и около минус 3 градуса на 2000 м.

На 22 февруари се очаква предимно слънчево време, намалена видимост до мъгла в сутрешните часове и слаб южен вятър. Температурите ще са между 12 и 15 градуса, но атмосферното налягане ще се понижи. В района на Стара планина времето ще бъде слънчево с повишена облачност и по-силни ветрове от юг-югозапад.

На 23 февруари отново се очаква преобладаването на слънчево време, с временен облачен прираст през сутринта. Температурите ще се повишат до 16-18 градуса, с минимални стойности между 2 и 4 градуса. Атмосферното налягане ще се понижи още повече. На Стара планина слънчево, с умерен до силен юг-югозападен вятър и максимални температури около 10 градуса на 1200 м и около 2 градуса на 2000 м.

Прогнозата е изготвена от дежурния синоптик Валентина Радойска.