Облачно и студено, променлива облачност, в Централна Северна България.

Акценти Времето в Плевен Най-важното


Прогнозата за времето за региона на Западна и Централна Северна България обхваща периода от 29 януари до 31 януари 2024 година и дава следната информация:

На 29 януари се очаква облачно време. Ще има ограничена видимост в ниските места и около водните басейни сутринта. В района на предбалкана ще падне сняг. Предвидено е слабо източно духане на вятъра, което в района на Великотърновска област и в предбалкана ще е до умерено от север. Температурите ще варират между 3° и 5° градуса. Предвижда се атмосферното налягане да се повишава.

На 1200 м надморска височина температурата ще достигне около -2°, а на 2000 м ще остане около -11°. Очакват се слаби снеговалежи и умерен северен вятър по Стара планина.

За 30 януари се прогнозира облачност с предимно променлива тенденция и възможности за слънчево време към края на деня. Вятърът ще запази своята слаба североизточна насока, като в района на Великотърновска област и в предбалкана ще бъде умерен от север. Температури са предвидени да се понижат леко до минимуми между -2° и -5°, с максимални температури без промяна. Атмосферното налягане ще расте.

За Стара планина се очаква да бъде облачно с умерен до силен север-североизточен вятър и температури без съществена промяна.

Времето на 31 януари очаква да бъде слънчево със слаби местни ветрове. Минималните температури ще са между -2° и -5°, с максимални между 4° и 6°. Атмосферното налягане ще намалее.

Над Стара планина денят ще бъде слънчев със слаб до умерен север-северозападен вятър. На 1200 м височина максималната температура ще е около 1°, а на 2000 м ще бъде около -6°.

Дежурен синоптик за тази прогноза е Валентина Радойска.